tirsdag den 30. marts 2010

Jesus død og vildfarelse

Den mest læste bog i verden er bibelen. Men så vidt vides har den aldrig deltaget i nogen bog-reality-konkurrence.

Og godt for det!

For hvordan skulle det da også gå med en bog og et budskab som taler om at ofre sig selv for andre. Et budskab, hvor det enkelte menneske kan gøre noget for andre i en højere sags tjeneste. Altså gå efter at hjælpe andre i stedet for at promovere sig selv.

Det er nemlig noget helt andet som er på spil i vores lille reality-spøg. Her er det frem med albuerne og bogryggene. Først til mølle, mig selv i centrum og de andre er dumme. Sådan er det, - og sådan skal det være når 8 unike bøger kæmper om gunst og glamur.
Fællesskab og sammenhold er kun overfladiske ord som bruges i taktiske sammenhænge. Jeg er ok - de andre er ikke ok.

Der er aldrig afholdt en reality-konkurrence, hvor det gælder om at få så mange med i et fællesskab som muligt. Man kunne ellers godt forestille sig en afstemning, hvor deltagere skulle stemmes ind i fællesskabet i stedet for at blive stemt ud.

Så set i lyset af ovenstående er det klart at bog-beboerne i ParadiseBogtel går en hård tid i møde i påsken. De vil selvfølgelig gøre alt for at holde det glade påske budskab ude fra deres verden og fortsætte med deres intriger. Og bibelen skal man ikke regne med at se ligge som godnatlæsning på deltagernes natbord.

God påske!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar