mandag den 15. februar 2010

En ny uge truer....

Knapt havde hanen galet før de første bøger på Paradise Bogtel var ude af fjererne og i gang med en nu uge på det litterære bogtel (season 1).

Der er nu kun en uge til den første bog forlader bogtellet, og en ny bog er måske klar til at booke et værelse. Så husk at stem på den bog du gerne vil have stemt ud!

Men som lovet i sidste uge, er det nu tid til at kigge lidt nærmere på nogle af bøgerne herinde. At dykke ned under overfladen for at se, hvad de egentlig indeholder. Og lad os starte med "Retrograd".

Bogen er en debutbog skrevet af Torben Munksgård i 1997. I bogen følger vi hovedpersonen Henrik, der er træt af at blive ældre. Så da han fylder 50 år, beslutter han sig for ikke at ældes mere. Han tager sit liv op til revision og begynder at gøre alle de ting han gjorde da han var yngre. Var det f.eks. noget med en pizza og noget øl til aftensmaden? Hvad med konen er hun som hun skal være? og hvad med arbejdet, gider han det mere - ja, hvad gider han i det hele taget, nu når der er så meget han ikke gider.

Indtil nu har "Retrograd" gjort det godt på bogtellet. Der er ingen (ud over "Sex and the City") som har påtalt dens alder, og i det hele taget er den faldet godt ind i dagligdagen sammen med de andre bøger. Selvfølgelig vil den gerne score en anden på i forløbet. Men det skal nok komme.....ganske som det lykkedes bogens hovedperson at score en gymnasiepige på trods af hans fremskredne alder.

REKLAME: Se hvad læserne på Litteratursiden syntes om "Retrograd", da den var til debat der.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar